Bar-en QR-code

 • Hoe voeg ik een barcode in?

  Selecteer de menuknop 'Bar-/QR-code' en klik op 'Barcode'. In het geopende venster selecteert u eerst het te gebruiken type barcode en geeft u vervolgen de barcode-tekst in. Klik nu op 'Barcode genereren'. U kunt uw barcode evenals andere objecten op het etiket verschuiven en draaien.

  Ook bij een mailmerge kunt u een barcode invoegen. Selecteer daarvoor in de mailmerge-wizard na het met succes uploaden van het bestand de checkbox 'Barcode/QR-Code aanmaken. Nu kunt u bepalen voor welke velden de veldinhoud als barcode moet worden aangemaakt."

   

   

 • Welke typen barcodes zijn er en welke tekens mag ik gebruiken?

  Code

  Toegestane tekens

  Lengte

  25 en 25i

  cijfers(0-9)

  onbeperkt

  39

  cijfers(0-9), hoofdletters(A-Z), speciale tekens (-.$/+%), spaties

  onbeperkt

  128

  agenoeg de gehele ASCII-tekenset incl. besturingstekens

  onbeperkt

  EAN 2

  cijfers(0-9)

  1-2 tekens

  EAN 5

  cijfers(0-9)

  4-5 tekens

  EAN 8

  cijfers(0-9)

  7-8 tekens

  EAN 13

  cijfers(0-9)

  12-13 tekens

  UPC-A

  cijfers(0-9)

  11-12 tekens

  UPC-E

  cijfers(0-9)

  11-12 tekens

       
       
 • Hoe voeg ik een QR-code in?

  Kies de menuknop 'Bar-/QR-code' en klik op 'QR-Code'. In het geopende venster kunt u de gewenste tekst of uw doeladres aangeven. Klik vervolgens op 'QR-code genereren'. U kunt uw QR-code evenals andere objecten op het etiket verschuiven en draaien.

  Ook bij een mailmerge kunt u een QR-code invoegen. Selecteer daarvoor in de mailmerge-wizard na het met succes uploaden van het bestand de checkbox 'Barcode/QR-Code aanmaken. Nu kunt u bepalen voor welke velden de veldinhoud als QR-code moet worden aangemaakt."